De stap naar het ondernemerschap

Alsof het krijgen van mijn tweede zoon nog niet genoeg was startte ik op 21 juni 2021 als zelfstandige. Als ZZP’er. Als freelancer. Als copywriter en SEO tekstschrijver. Had ik het beter kunnen aanpakken? Vast. Wordt STUDIO CEE een succes? 100%. In deze eerste blog neem ik je mee in mijn stap naar het ondernemerschap. 

 

51 euro lichter en een onderneming rijker

Daar ging ik. Paspoort? Check. Autosleutels? Hebbes. Mondkapje? Ja. Gezonde zenuwen? Ook check. Man, wat had ik zin in deze meeting. Nou ja, meeting. Het is meer een formaliteit. Ruim op tijd stapte ik het kantoor van de Kamer van Koophandel in Eindhoven binnen. Klaar om STUDIO CEE officieel op te laten nemen in het handelsregister. Binnen 20 minuten stond ik weer buiten. €51,30 lichter en een onderneming rijker. O ja, en supertrots. 

 

Het kriebelde al een tijdje, maar het waren niet de hormonen van de zwangerschap. 

Al maanden was ik bezig met de voorbereidingen voor deze stap. De stap van het veilige werken in loondienst naar het onzekere ondernemerschap. Want het kriebelde al een tijdje, maar het waren niet de hormonen van de zwangerschap. Nee, het was iets anders. Het was tijd voor uitdaging. Weg uit mijn comfortzone, die op een of andere manier ook niet meer comfortabel voelde.

 

Meant to be

Soms lijken de dingen ‘meant to be’. Want een jaar geleden werd ik vanuit meerdere hoeken geïnspireerd. Onbewust aangespoord om bij mezelf na te gaan waarvan ik nu echt gelukkig word, careerwise. Conclusie: schrijven! Meer mensen om me heen veranderden hun carrièrepad. Gingen hun hart achterna. Tot die tijd had ik nog nooit serieus gedacht over het ondernemerschap. Dat was iets wat ik later misschien zou doen. Maar wanneer is later? Waarom kan later niet NU zijn? 

 

Wanneer is later? Waarom kan later niet nu zijn?

 

Kans gepakt

Tegelijkertijd kwam een concreet vraagstuk op mijn pad vanuit Genius Creations. Supertoffe partij als je op zoek bent naar app & webdesign overigens, maar dat terzijde. Een vraagstuk, een kans om precies datgene te doen waar ik gelukkig van word. En die kans heb ik gepakt. Leuke projecten volgden en gelukkig kreeg ik, in overleg met Please (mijn huidige werkgever) de kans om die projecten op te pakken. Please is overigens een perfecte partij voor ondernemers met personeel, maar ook dat terzijde.

 

Niets dan support

Naast het doen van research en benchmarking en het opstellen van een financieel plaatje en een soort van bedrijfsplan, heb ik mijn ambities uiteraard ook met het thuisfront gedeeld. Dit soort beslissingen neem je niet alleen. Het heeft invloed op het hele gezin. Maar gelukkig kreeg ik ook van mijn wederhelft niets dan support. Thanks schat! 😉

 

Het is heerlijk om je Nespressoapparaatje aan te sluiten in je eigen kantoor.

 

De start-up van het ondernemerschap

Ik schreef me in voor nieuwsbrieven, verdiepte me in zakelijke rekeningen, verzekeringen én pensioen voor ZZP’ers. Want ik ga verder als zelfstandige zonder personeel, niet als zelfstandige zonder pensioen. We verbouwden een gedeelte van de garage tot een heerlijk kantoor. Echt een fijne werkplek. En hoe cliché het ook klinkt. Het is heerlijk om je computerschermen, printer en Nespressoapparaatje aan te sluiten in je eigen kantoor.

Ik opende een rekening bij KNAB, kinderlijk eenvoudig. Maakte de keuze voor MoneyMonk, boekhoudsoftware voor mensen die de ballen verstand hebben van boekhouden. Bouwde samen met Genius Creations aan mijn website. En ik belde rond binnen mijn netwerk. Even laten weten dat STUDIO CEE open for business is. 

En open for business zijn we. En wat krijg ik er energie van! Mijn to do-lijst blijft goed gevuld. Zo moet ik dat pensioen toch nog echt even regelen. Maar eerst, money in the bank! Dus… kom maar door met die opdrachten. 

 

Copy coffee doen?

Ben jij ondernemer en wil jij aan de slag met professionele teksten die voor jou werken? Teksten waarmee je jouw klant verrast, informeert of overtuigt? Ik schrijf of redigeer ze voor je! Wat dacht je van SEO webteksten, geoptimaliseerd voor de grote zoekmachines? Sterke blogs waarin je jouw kennis deelt? Overtuigende brochureteksten, nieuwsbrieven, social posts, testimonials, interviews en ga zo maar door? Stuur me een berichtje! Ik kom graag bij je langs voor een copy coffee. 😉

Enthousiaste groet, Charlotte

Meer ontdekken

STUDIO CEE | Jouw SEO tekstschrijver en copywriter

Hoe bepaal je in godsnaam je uurtarief als ZZP’er?

Dat is dan 65 euro alsjeblieft… En dan maar hopen dat mensen niet gillend wegrennen of beginnen te lachen. Als je net start als ZZP’er is het even wennen om “jezelf te verkopen”. Want ja, welk prijskaartje hang je aan jezelf? Ben jij ook ZZP’er? Ik ben zo benieuwd hoe JIJ dit hebt aangepakt. Laat het me vooral weten in de reacties. In deze blog neem ik je in ieder geval mee in de totstandkoming van míjn uurtarief als copywriter/tekstschrijver.